annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Geen roaming mogelijk in Spanje (Proximus & andere telco's sim probleemloos)

satsurfer
Aspirant Wegliefhebber

Mijn vriend zit in Spanje en kan niet of nauwelijks roamen met Movistar. (data)

Zijn Proximussim heeft geen probleem te connecteren (met Movistar). In geen 25 jaar heeft hij volgende melding gezien:

signal-2022-07-23-20-19-46-673.jpg

Sims gewisseld van toestel (om uit te sluiten dat het aan hardware ligt). Geen verschil. De proximus sim geen probleem, de hey! gaat soms 5' en valt dan weer weg. als het werkt: 0,08 MB/s download, Movistar 16 MB/s op proximus.

De andere netwerken geen ontvangst.

Via helpdesk op zondag:
"Hey ****,

ik snap dat dat vervelend is. Buitenlandse netwerken verdelen als het ware het verkeerd op hun netwerk een beetje voor toeristen. Daarom kan het zelfs zo zijn dat een bepaald netwerk voor de ene Hey klant wel werkt en voor de andere niet. Als dit netwerk problemen voor je geeft, dan zal je even handmatig de andere beschikbare netwerken moeten proberen

**** "
"Nee, wij kunnen dit helaas niet beïnvloeden. Het is niet ons netwerk, maar een buitenlands netwerk. De enige optie is helaas in een dergelijk geval een andere provider te selecteren."

En dan blijft het stil....

Maar als je het aan de Nederlanders vraagt, kunnen die ook roamen op Movistar. Bellen gaat wel normaal.

Ik zal het antwoord maar geven i.p.v. Hey! (staat niet in hun script)
Waarschijnlijk capaciteitsprobleem naar Orange België. Veel operatoren doen geen local breakout, maar laten alle verkeer tunnelen naar hun eigen netwerk.

Dus je bent gewaarschuwd als je naar buitenland gaat en 1/2 weken zonder data zit (en geen wifi)

2 ANTWOORDEN 2

Heycom
Bewezen Wegliefhebber

Hetzelfde meegemaakt in Duitsland 🙁🙁🙁

Nelson
Community Manager
Community Manager

Hey @satsurfer,

Wij zijn inderdaad verantwoordelijk voor het verstrekken van roamingtoegang, maar wij hebben geen invloed op de kwaliteit van het netwerk ter plaatse omdat wij geen toegang hebben tot de antennes.

We kunnen ook niet een bepaalde operator blokkeren en het voordeel geven aan het Orange-netwerk in Spanje. Jouw telefoon kiest automatisch het sterkste netwerk.

Stel dat je telefoon Orange Spanje neemt, dat heel ver weg en zwak is, dan ben je nog steeds in het nadeel. Een oplossing zou inderdaad zijn om handmatig een beter netwerk te kiezen. Je kan ook een lokale simkaart tijdelijk gebruiken om zeker te zijn dat je toegang tot het netwerk krijgt.

Nelson